Gestoofd kabeljauwhaasje met tomaat en mosterd

Gestoofd kabeljauwhaasje met tomaat en mosterd is een makkelijk en heerlijk gerecht.
Dit recept is ook geschikt voor kinderen, want de wijn vervliegt tijdens het koken. Wil je het zonder wijn maken, gebruik dan bouillon. Gebruikt dan wel wat minder zout, anders wordt het te zout.
Serveer de vis samen met aardappelen en groenten eten, maar je kunt dit ook als een lunchgerecht eten.
voor 2 personen

Ingrediënten:
250 gram kabeljauwhaasje
1-2 eetlepels glutenvrije (grove) mosterd
30 gram boter
1 dunne prei, in ringen gesneden
2 trostomaten, in plakjes gesneden
50 ml witte wijn
zout naar smaak
(versgemalen) witte peper

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of koekenpan met deksel

Bereiding:
Bestrijk de vis aan beiden kanten in met de mosterd.
Snijd de prei in plakjes en was ze en laat het goed uitlekken.
Snijd de tomaat in plakjes.
Doe wat boter in de pan en bak de vis aan elke kant 1 minuut.
Schep de prei en de tomaat door de boter en strooi en zout en peper over.
Schenk de wijn erbij en leg de deksel op de pan.
Stoof de vis in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Serveer de vis met gebakken aardappelschijfjes of patat of aardappelpuree en wat geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *