Geroosterde paprika’s en krieltjes met gesmolten kaas

Geroosterde paprika’s met krieltjes en gesmolten kaas is een recept voor op de barbecue. Eigenlijk maar weinig bij te vertellen. Het is een makkelijk en smakelijk recept.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 rode paprika’s
2 oranje paprika’s
750 gram krieltjes
3 eetlepels olie
1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel grove mosterd
185 gram belegen kaas
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: kookpan, satéstokjes of metalen spiesen, barbecue of grillpan, tefal koekenpan

Bereiding:
Snijd de paprika’s doormidden en ontdoe ze van de zaadlijsten.
Snijd ze dan in vieren.
Kook de aardappeltjes 8 minuten in een kookpan en giet ze af.
Vermeng, terwijl de aardappelen koken, de olijfolie met de tijm en mosterd.
Schenk dit mengsel over de afgegoten aardappelen en laat dit 5 minuten staan.
Steek de aardappeltje en de stukjes paprika aan een satéstokje of een metalen spies.
Bestrijk ze met de rest van de olie en leg ze 10 tot 15 minuten op de barbecue of grillpan tot de aardappeltjes goudgeel zijn en de paprika’s geschroeid.
Schuif de paprika en de aardappeltjes van de spiesen of satéstokjes in een ondiepe schaal en houd ze warm.
Snijd de kaas in dunne plakken.
Verhit een Tefal koekenpan en leg de kaas op de warme bodem.
Zodra de kaas gaat smelten, schraapt u deze van de bodem en legt u hem op de groenten.
Serveer dit met knapperig brood om het vocht op te nemen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.