Geroerbakte kipfilet met cashewnoten

Een simpel Thais recept wat binnen een half uur klaar is.
Je serveert dit samen met rijst of noedels. Het is een smakelijk recept. De uiringen zijn door het korte roerbakken nog half rauw gebleven. Mocht je dan niet lekker vinden, bak ze dan even apart in een koekenpan.

Voeg niet te veel zout toe aan dit gerecht, de oestersaus is zout genoeg. Ik heb het zonder zout gemaakt en het smaakte prima.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 kipfilet, in reepjes gesneden
1 ui, in ringen gesneden
1 knoflookteentje, uitgeperst
50 gram geroosterde cashewnoten, gehalveerd
3 eetlepels vissaus
1 eetlepel oestersaus
4 bosuitjes, in stukjes gesneden
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd:
10-12 minuten
Bereidingstijd: 6-8 minuten
Verder nog nodig: wok

Bereiding:
Om het gerecht snel te maken is het verstandig om alle ingrediënten klaar te zetten.
Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de stukjes kip en het uitgeperste knoflookteentje.
Doe dit voor ongeveer 4-5 minuten zodat de stukjes kip helemaal gaar zijn.
Voeg dan alle resterende ingrediënten erbij en roerbak alles voor nog eens 3-4 minuten.
Voeg dan als laatste versgemalen zwarte peper en weinig zout toe.
Serveer dit gerecht met gekookte rijst of noedels.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.