Gastenboek

Welkom op het gastenboek van het Glutenvrij Kookhoekje.

Ik zou het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten.
‘Het oorspronkelijke gastenboek is inmiddels verwijderd. De berichten die er al stonden zijn allemaal overgezet.
De data komen om die reden dan ook niet overeen met de werkelijke datum’.

125 thoughts on “Gastenboek

  1. Ik heb een vraag waar kan ik zanza smaakverfijner kopen?
    Op internet zegt men alle supermarkten,maar dat is helaas niet zo.

    Gr Atie

  2. Mooie site en ik kan wel wat tips en recepten gebruiken! Helaas moet ik een combinatie van én lactosevrij én histaminebeperkt én glutenvrije gerechten zoeken en dat is wel heel erg lastig! Wat mij wel opvalt is dat er eiwitten en noten worden gebruikt en ik heb begrepen (maar dat zal misschien voor iedereen anders zijn) dat je die niet mag bij een lactose intolerantie/histamine beperkt dieet….?? Wel pinda’s omdat dit geen noten zijn! Ook ben ik verbaasd te lezen dat oude kazen geen lactose bevatten! Ik gebruik zelf veel Kees (is kaas gemaakt zonder lactose en met plantaardig stremsel en mag dus volgends de wet geen kaas heten – heel goed en lekker van smaak!) Ik vind het erg moeilijk om iets te bakken zoals cake ed omdat ik geen eiwitten mag gebruiken. Ook vanille, kaneel en specerijen mogen (vaak) niet bij een histamine beperkt dieet. Vanzelf dan ook nog zo min mogelijk suiker, dus is het voor mij erg moeilijk om nog lekker te koken! Weet nu inmiddels wel dat roomboter juist weer wél mag! Liever nog dan plantaardige margarine! Benieuwd of meer mensen dit dieet volgen en recepten en tips zijn meer dan welkom!!

    1. Dat lijkt me een moeilijke combinatie voor je. Ik weet weinig van een histamine beperkt dieet. Ja belegen, extra belegen en oude kazen zijn lactosevrij. Op mijn pagina tips heb ik paar tips geschreven voor als je geen ei mag gebruiken. Met die vervangers zou je toch gewoon cake e.d. kunnen bakken. Succes met alles. Het is (zeker in het begin) schipperen en kijken wat je wel en niet mag hebben, maar na een tijdje weet je niet beter meer.

  3. 🙂 Fantastische site. Recepten zijn goed uitgebalanceerd waardoor mensen die niet allergisch zijn aan gluten, . . . ze toch ook kunnen maken. Doe zo verder. Heb trouwens al enkele van je recepten geprogrammeerd in m’n weekmenu.

  4. Wauw! Wat een geweldige site! Onze dochter van vier is nu een half jaar Glutenvrij dus soms is het nog zoeken maar met al deze gerechten en tips kunnen we haar nog meer lekkers voorschotelen 😆

  5. hallo,
    eigenlijk heb ik alleen maar een vraag. een vraag om hulp. ik ben broodjes aan het bakken van de mix van schar maar krijg mn broodjes echt niet bruin ze blijven wit.
    Groetjes renalda

    1. Nee, dat klopt. Dat heb je met de mix van Schar. Wat je zou kunnen doen is een ei breken en loskloppen. Dan het brood insmeren met het ei en afbakken in de oven. Het wordt niet echt bruin, maar wit is het dan niet meer.

  6. Hallo Renske,

    Ik heb afgelopen maandag voor het eerst de amandel koekjes gebakken. Kan dit ook met minder suiker. Ik vind ze erg lekker maar ik diabeet en vind ze daarom misschien wel erg zoet.

    B.v.d. dank Ria Meeldijk

    1. Natuurlijk kan je minder suiker gebruiken, maar je moet wel rekening houden dat de koekjes droger zullen zijn. Doordat de suiker smelt tijdens het bakken wordt het één geheel en als het afgekoeld is worden ze iets harder.
      Misschien dat je een ander zoetmiddel kunt gebruiken wat jij als diabeet beter kan verdragen en minder zoet smaakt.

  7. Hoi renske,
    ik weet sinds kort dat ik net als jij geen gluten en lactose kan verdragen. Nu had ik al een noten en soja en fruit allergie.het word dus erg lastig….
    ik kan de knop niet vinden om geheel om te gaan….met alle gevolgen van dien.gister op mijn werk iets verkeerds gegeten en trillen, zweten van de buikpijn en niet meer tot iets in staat zijn. Misschien kun jij mij een tip geven hoe ik de knop om kan zetten.ik weet hoe dom ik bezig ben maar het lukt me gewoon nog niet ofzo. … 😳
    hoop dat jij de gouden tip hebt!

    1. Hoi Inge,

      Niet echt. Mijn gezondheid is alles en als ik ergens ziek van word dan stop ik met dat product. Dus met andere woorden: ik ben direct gestopt met het eten van gluten. Ik ben dan ook best streng voor mezelf, maar daar krijg ik ook heel veel voor terug: een lichaam die het eten binnen houdt, geen maagzuur in mijn keel en een rustige buik. Zo kan ik wel doorgaan. Snap je het?
      Dus misschien geen tip, maar alleen jezelf in acht nemen en je aan het dieet houden. Sterkte met alles.

      Gr. Renske

  8. Hoi hoi, heel vreemd dat het er niet op staat op jou fles Conimex want bij mij is dat wél het geval, er staat duidelijk TARWE op de ingrediëntenlijst!! Ik heb de ketjap manis van Improba die is standaard glutenvrij dus hoef je er niets extra’s voor te betalen.

    groetjes
    Karyn

  9. Fijn dat deze site er is,
    Ik ga koken voor iemand die glutenvrij eet,
    Ik zie dat jij ketjap gebruikt in je gado gado,
    Op mijn ketjap manis Conimex staat dat er geen gluten in zitten
    Maar je noemen het geen glutenvrij product, kan je me daarmee helpen?
    Hartelijk dank Tineke

    1. Ketjap manis van Conimex zou ik nooit gebruiken. Dat is namelijk niet glutenvrij. Voor het fermenteren wordt namelijk tarwe gebruikt. Hij staat ook niet in het Livaad, dus ik zou dit niet meer gaan gebruiken als iemand glutenvrij moet eten.
      Ik gebruik het merk Yakso, deze is glutenvrij, tarwezetmeelvrij, melk/lactosevrij en ook nog geschikt voor vegetariërs. Je zou i.p.v. ketjap ook tamari van Yakso kunnen gebruiken. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.