Fruit omhuld met meringue

Gisteren een toetje gemaakt: fruit omhuld met meringue. Is wel een recept waar je de tijd voor moet nemen. Ik heb trouwens geen suiker over de meringue gestrooid. Ik vond er al genoeg suiker in zitten. Het is dan ook een zoet toetje. Samen met de perzik smaakt het heerlijk. Het is lactosevrij.

Bij dit recept heb je marsepein (klik) nodig. Dat maak ik zelf. Het is een simpel recept. Met dit recept weet je wat er in zit. Mijn marsepein ziet er zo uit. Het is lactose en eivrij.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 rijpe perziken of nectarines
40 gram marsepein
3 eiwitten
160 gram witte basterdsuiker
lichtbruine basterdsuiker, ter garnering

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, beslagschaal, ovenschaal, bakblik en bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit.
Verwijder de vel met een dunschiller.
Maal de amandelen en meng ze in een keukenmachine met de suiker.
Rol de marsepein in 4 balletjes en stop die in de gaten van de pitten.
Leg de helften weer tegen elkaar.
Leg de perziken in een ondiepe ovenschaal.
Klop de eiwitten in een grote, schone, droge beslagschaal tot stijve pieken.
Voeg langzaam de suiker toe en klop ze dik en glanzend.
Bedek het fruit met een laag meringue; zorg ervoor dat er geen gaten zijn.
Ruw met een vork het meringue oppervlak op.
Bestrooi de meringue eventueel met lichtbruine basterdsuiker en bak hem in 15-20 minuten lichtbruin.
Haal hem voorzichtig uit de ovenschaal.
Serveer eventueel met room of ijs.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.