Engelse pastasaus

Koken met de ingrediënten die je in de koelkast hebt. Zo is dit recept ontstaan. Het heet Engelse pastasaus omdat er cheddarkaas in zit en de saus moest ook een naam hebben. Aangezien cheddar Engelse kaas is….

De saus is zacht van smaak en het smaakt heerlijk. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.

Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 courgette, gehalveerd en in kleine blokjes gesneden
1 groene en rode paprika, kleine blokjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
½ eetlepel suiker
scheutje rode balsamicoazijn
paar druppels (verse) citroensap
1½ theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel gedroogde bonenkruid
½ theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde majoraan
250 ml passata + 250 ml water
200 gram geraspte cheddar
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie
om de saus te binden: 2 eetlepels water en 1 flinke eetlepel maizena
glutenvrije pasta voor 4 tot 6 personen

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan, pan voor de pasta, zeef

Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking.
Doe wat olie in de pan en roerbak de ui voor 5 minuten.
Voeg dan de paprikablokjes en de courgetteblokjes erbij en roerbak dit ook 5 minuten.
Giet de passata en het water erbij en roer alles even goed door.
Doe alle kruiden, suiker, citroensap en balsamicoazijn erbij en roer alles goed door elkaar.
Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager maar zorg dat het blijft pruttelen.
Laat het zo 20 minuten zachtjes pruttelen.
Na de 20 minuten voeg je de geraspte cheddar erbij en roer je alles goed door elkaar.
Meng de maizena en het water en als de kaas gesmolten is voeg je dit er bij.
Roer alles goed door elkaar en proef de saus.
Voeg er eventueel nog wat zout en peper bij (maar vergeet niet dat er nog Parmezaanse kaas over de pasta met saus gestrooid wordt).
Roer de saus door de pasta en serveer het met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.