Eiercurry

Dit is een recept uit India en het heet Chettinad. Het is een redelijk bewerkt recept om te maken, maar je krijgt er ook een heerlijke maaltijd voor terug. Het recept is niet al te pittig van smaak, wel heerlijk gekruid. Je proeft trouwens goed de venkel en komijnzaad erin, maar het is niet overheersend. Je kunt dit eten met bijvoorbeeld naanbrood of gewoon brood, maar ook met gekookte rijst en geroerbakte groenten.

voor 2-3 personen

Ingrediënten:
6 hardgekookte eieren
3 theelepels paprikapoeder
1½ theelepel venkelzaad
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel kurkuma
1½ cm verse gember, geraspt
2 dikke knoflookteentjes
2 eetlepels water
350 ml kokosmelk
350 ml heet water
½ theelepel fenegriekzaad
kaneelstokje, door midden gebroken
sap van een ½ limoen
2 uien, fijngesnipperd
4 tomaten, fijngehakt
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: braadpan, pannetje om de eieren te koken, braadpan voor de curry, blender en/of vijzel

Bereiding curry:
Doe de koriander, paprikapoeder, 1 theelepel venkelzaad, komijnzaad, kurkuma, de geraspte verse gember en knoflook in een blender of vijzel met 2 eetlepels water en draai of meng het tot een dikke puree.
Zet het even apart.

Bereiding:
Kook de eieren hard, giet ze af met koud water en pel ze en snijd ze door de helft.
Zet de eieren even apart.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het fenegriekzaad, het resterende venkelzaad en het gebroken kaneelstokje gedurende 10 seconden.
Doe de ui erbij en bak al roerend tot ze glazig gekleurd zijn.
Voeg de specerijenpuree erbij en roerbak het gedurende 7 minuten.
Het mengsel wordt donkerder vanwege de grote hoeveelheid koriander.
Voeg een beetje water toe als het mengsel dreigt aan te branden.
Voeg na 7 minuten de fijngehakte tomaten erbij en roerbak 2-3 minuten.
Giet er heet water bij en voeg zout naar smaak toe.
Laat het geheel met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes sudderen tot er een dikke saus is ontstaan.
Voeg na 20 minuten de kokosmelk erbij en breng alles aan de kook.
Voeg de limoensap toe en proef even of er genoeg zout in zit, voeg eventueel nog wat zout toe.
Schep de curry saus over in een serveerschaal en leg hierin de gehalveerde eieren in met de open kant naar boven.
Serveer het met naanbrood of gewone brood of eventueel met gekookte rijst en geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.