Doperwten op een Franse wijze gemaakt

Vandaag een Frans recept: doperwten op een Franse wijze gemaakt. Het is een zeer smakelijk recept. In het recept staat dat je 2 kilo verse ongedopte doperwten moet hebben. In geen enkele supermarkt zijn deze te koop. Wel bij sommige reformzaken, maar dat wordt een duur grapje. Daarom heb ik gewoon anderhalve doos doperwten uit de vriezer gepakt. Deze zijn net zo vers als de verse doperwten. Wij hebben het samen gegeten met aardappelpuree. We hebben heerlijk gegeten vandaag.

Tip: in dit recept zit gekookte kipbldoperwten-op-een-frans-manier-gemaaktokjes of reepjes. Deze kan je het beste even in kippenbouillon koken. Dan zijn ze niet zo flauw van smaak.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 kg verse doperwten
50 gram boter
12 sjalotjes
enkele blaadjes sla
zout naar smaak
1 theelepel suiker
half bosje peterselie
100 gram gekookte kippenblokjes of reepjes

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: kookpan

Bereiding:
Dop de erwten niet te lang van tevoren.
Smelt de boter, voeg de sjalotjes toe en leg een deksel op de pan.
Laat ze 10 minuten smoren en voeg dan de doperwten toe en enkel malse lichtgroene blaadjes sla.
Voeg dan zout naar smaak toe, de suiker en enkele takjes peterselie.
Laat het geheel ruim 20 minuten stoven.
Hak de rest van de peterselie.
Laat de kipblokjes of reepjes alleen maar mee warm worden en voeg vlak voor het opdienen de versgehakte peterselie toe.
Verwijder voor het serveren van de doperwten de takjes peterselie.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.