Doperwten op de Franse manier gemaakt. Wat zal ik er van zeggen: het is een simpel recept en het smaakt goed. Als je het kippenvlees weg laat is het gerecht vegetarisch.
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 kg verse doperwten
50 gram boter
12 sjalotjes
enkele blaadjes sla
zout naar smaak
1 theelepel suiker
half bosje peterselie
100 gram gekookte kippenblokjes of reepjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: kookpan
Bereiding:
Dop de erwten niet te lang van tevoren.
Smelt de boter, voeg de sjalotjes toe en leg een deksel op de pan.
Laat ze 10 minuten smoren en voeg dan de doperwten toe en enkel malse lichtgroene blaadjes sla.
Voeg dan zout naar smaak toe, de suiker en enkele takjes peterselie.
Laat het geheel ruim 20 minuten stoven.
Hak de rest van de peterselie.
Laat de kipblokjes of reepjes alleen maar mee warm worden en voeg vlak voor het opdienen de versgehakte peterselie toe.
Verwijder voor het serveren van de doperwten de takjes peterselie.
Bron: aangepast recept