Chocolade-peertaartjes

Dit recept zag ik in een van mijn kookboeken staan: chocolade-peertaartjes. Het is een verrukkelijk toetje. Het chocoladedeeg smaakt naar pure chocolade, de peer is zoet en de bodem smaakt ietsje naar bitterkoekjes. De bodem valt trouwens wel snel uit elkaar. De smaak van dit toetje is gewoon super.

voor 4 stuks

Ingrediënten deeg:
200 gram glutenvrije bloem
75 gram gemalen amandelen
50 gram fijne tafelsuiker
snufje zout
1 eierdooier
125 gram koude boter, in blokjes

Ingrediënten vulling:
2 rijpe peren, geschild, gehalveerd, klokhuis verwijderd
100 gram boter
50 gram cacao
2 eieren
150 gram fijne tafelsuiker
50 gram glutenvrije bloem
1 eetlepel koffielikeur

Voorbereidingstijd: 10 minuten en circa 1 uur rusttijd voor het deeg
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Verder nog nodig: 4 taartvormpjes van 10-12 cm diameter, hoogte circa 2½ cm hoog en plasticfolie om het deeg in te bewaren.
Oven voorverwarmen: 190 graden (heteluchtoven)

Bereiding deeg:
Meng in een kom de bloem, amandelen, suiker en zout.
Roer de eierdooier erdoor.
Voeg de boter toe en snijd met 2 messen de boter in kleine stukjes door het deeg.
Kneed het mengsel snel tot een samenhangend deeg.
Voeg eventueel nog 1-3 eetlepels koud water toe als het deeg te droog is.
Vorm het deeg tot een bal en laat het afgedekt met plasticfolie in de koelkast circa 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verdeel het deeg in 4 stukken en druk ze in de vormpjes.
Prik de deegbodems regelmatig in met een vork.
Leg op elke deegcirkel een halve peer met de bolle kant naar boven.
Bak de taartjes circa 15 minuten in het midden van de oven.

Bereiding vulling:
Smelt intussen de boter en roer de cacao erdoor.
Klop met de mixer de eieren met suiker tot een dik en luchtig mengsel en roer het cacaomengsel erdoor.
Spatel de bloem en koffielikeur erdoor.
Schenk het mengsel over de peer op de deegbodem.
Bak de taartjes in het midden van de oven nog een 15-20 minuten tot de vulling is gestold.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.