Chilikokos

Chilikokos is een beetje een apart recept. Ik heb dit gemaakt met verse kokos, maar je kunt ook heel goed bij AH een bakje met kokosstukjes kopen of gedroogde kokosrasp gebruiken.
Bij dat laatste moet je dan wel eerst de kokos een uurtje laten weken en dan heel erg goed de kokosrasp uitknijpen. Alle vocht moet zo goed weg zijn. Lukt het niet zo goed om alle vocht kwijt te raken, laat dan de 2 eetlepels water weg. Anders wordt het te vochtig en dat is niet de bedoeling.
Wij hebben dit als bijgerecht bij nasi gegeten. Dat smaakt hier goed bij, maar je kunt dit ook serveren bij een vleesgerecht of bij andere Aziatische gerechten.
De smaak is apart, maar wel lekker.
chilikokosvoor ongeveer 60 gram

Ingrediënten:
60 gram verse kokos, geraspt of 60 gram gedroogde kokosrasp (even laten weken)
½ verse chilipeper, ontzaad en fijngesneden
2 theelepels verse citroensap
2 eetlepels water
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: rasp, bord en een potje om het te bewaren

Bereiding:
Rasp de kokos en doe de geraspte kokos in een schaal.
Ontzaad de chilipeper en snijd de helft van de rode chilipeper fijn en doe deze bij de kokosrasp.
Voeg de citroensap en het water erbij en meng alles goed door elkaar.
Voeg als laatste zout naar smaak toe en meng alles weer goed door elkaar.
Zet het nu in de koelkast en laat het een half uurtje staan, zodat de chilipeper en de kokosrasp goed
vermengd worden.
Serveer dit bij een vleesgerecht of als bijgerecht bij een Aziatisch gerecht.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.