Champignonpaté

Een overheerlijk vegetarisch en veganistisch broodbeleg. Het is ook nog gezond ook, want er zit geen suiker in en ook geen olie of boter. Natuurlijk bevatten de amandelen wel olie, maar dat is zo weinig. Het is een simpel recept om te maken. Je kunt de paté ook op toastjes smeren en serveren op feestjes.

voor 350 gram

Ingrediënten:
375 gram champignons, in kleine stukje gesneden
125 gram amandelen, geroosterd
1-2 theelepels gedroogde peterselie of 1 eetlepel vers gehakte peterselie
1-2 theelepels gedroogde tijm
1-2 knoflookteentjes
1 ui, grof gesneden
2-3 eetlepels kokosmelk
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
boter om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 9-11 minuten + 2-3 minuten keukenmachine
Afkoeltijd: ongeveer 10 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, keukenmachine

Bereiding:
Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook op een middelhoog vuur in ongeveer 4-5 minuten zacht.
Draai het vuur hoger en doe de stukjes champignons erbij.
Bak deze in 5-6 minuten tot ze zacht zijn en bijna al het vocht is verdampt.
Zet dan het vuur uit en laat ze afkoelen.
Maal de amandelen grof in de keukenmachine en doe de afgekoelde champignonmengsel erbij.
Zet de keukenmachine en voeg dan de kokosmelk toe, roer de kruiden er doorheen en maak het op smaak met zout en peper.
Schep het over in een (diepvries)doosje of jampot en laat het paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Gebruik dit op toastjes of op een boterham.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Champignonpaté

  1. Hoe lang blijft dit goed in de koelkast?

    Zou je dit ook kunnen gebruiken om bv. platgeklopte kippenfilet, kalkoen mee op te vullen en deze dan als rollade/ gevulde lapjes te gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.