Broccoli met rösti en kaas

Dit gerecht is ontstaan met de groenten die we in de koelkast hadden liggen. Het was dus eigenlijk meer een maaltijd om de oude groenten op te maken, maar omdat het de eerste keer zo goed smaakte heb ik het voor de tweede keer gemaakt. Ook omdat ik bij de eerste keer nog geen foto had gemaakt. Dat heb ik dan nu wel gedaan en ook de tweede keer heeft dit gerecht ons erg goed gesmaakt. Dit gaan we trouwens vaker maken, want je hebt in praktisch 30 minuten een simpele en complete maaltijd op de tafel. Wat wil je nog meer.

Mocht je geen zin hebben om zelf rösti te maken en je hebt toevallig een Jumbo in de buurt, Jumbo verkoopt een pak met 2 rollen glutenvrije rösti’s.
Ik heb dit recept vegetarisch gemaakt maar wil je er bijvoorbeeld gehaktballetjes of stukjes kippenvlees erbij eten, gewoon doen.

voor 4 personen

Ingrediënten rösti:
350 gram aardappelen, geschild of gebruik een restje gekookte aardappelen
1 ui, fijngesnipperd
boter

Overige ingrediënten:
1 krop broccoli, in kleine roosjes gesneden en de steeltjes klein gesneden
1 stengel bleekselderij, in dunne reepjes gesneden
1 grote ui, grof gesneden
4-8 champignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
150 gram geraspte kaas
200 ml passata, verdund met een kopje water
flinke scheut tomatenketchup
1 theelepel gemalen paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, kookpan, hapjespan of braadpan

Bereiding rösti:
Kook de aardappelen gaar en giet dit af en stamp het fijn.
Bak de ui goudbruin in de koekenpan.
Meng alles goed door elkaar en maak het af met wat zout en peper.
Maak er 4 plakken rösti van en bak dit eventjes aan in de koekenpan, totdat het goudbruin is geworden.
Zet dit even apart.

Verdere bereiding:
Kook vooraf de broccoli 3 minuten een pan en laat na de 3 minuten de broccoli uitlekken.
Doe wat olie in de hapjespan en bak hierin de ui totdat het glazig begint te worden.
Voeg dan de champignons erbij en de bleekselderij en roerbak dit 5 minuten.
Giet de verdunde passata erbij en een flinke scheut tomatenketchup.
Roer alles even goed door elkaar.
Voeg de broccoli bij de saus en schep alles goed door elkaar.
Voeg de paprikapoeder, zwarte peper en zout naar smaak bij het mengsel.
Breng alles even aan de kook en zodra het begint te pruttelen doe je het vuur lager maar het moet wel blijven pruttelen.
Leg nu de rösti op de saus en druk ze ietsje in de saus.
Leg de deksel op de pan en laat het zo 20 minuten zachtjes pruttelen.
Na die 20 minuten strooi je de kaas over de rösti’s en leg je de deksel weer terug op de pan voor 1 minuut of totdat de kaas gesmolten is.
Zet het vuur uit en serveer het direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Broccoli met rösti en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.