Bosbessen en boerenjongensmuffins

Ik had deze muffins gisteren gemaakt. Eigenlijk niet eens voor mijn receptensite, maar gewoon om dingen op te maken zoals paar verschrompelde bosbessen en oude boerenjongens. Alleen kwam ik er vandaag achter dat deze combinatie nog niet op mijn site stond. Dat komt dan goed uit, want ik had nog geen nieuw recept gemaakt.
Ik had om de muffins toch nog iets extra te geven er ook maar wat boerenjongens bijgedaan. Deze pot staat ook al een lange tijd in de koelkast. Toen ik de pot met meel terug in de kast zette, zag ik een pot met hazelnotenmeel staan. Daar heb ik ook maar wat van gebruikt.

En zo heb je heerlijke en simpele muffins gecreëerd. Op de foto zien jullie trouwens een muffin in de vorm van een hartje. Dat is echt toevallig, want ik heb ze allemaal op een bakblik gezet en het was even proppen (niet wetende dat ik ze toch op de site zou zetten). Want eigenlijk was er niet genoeg ruimte op het bakblik. Ze hebben dan ook de meest vreemde vormen gekregen. Voor de smaak maakt dat niets uit, want ze smaken heerlijk.

voor 20 muffins

Ingrediënten:
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
5 eieren
250 gram boter
50 gram hazelnotenmeel (ongeveer 55 gram hazelnoten malen met een keukenmachine)
100 gram bosbessen
3 volle eetlepels boerenjongens

Voorbereidingstijd:
5-8 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: muffinvormpjes, keukenmachine, theedoek
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Meng het bakmeel, suiker, eieren en boter door elkaar.
Voeg dan het hazelnotenmeel erbij en roer het goed door het deeg.
Doe dan de bosbessen en de boerenjongens bij het deeg en schep dat goed door elkaar.
Schep dan het deeg over in de muffinvormpjes en zet ze voor 40 minuten in een voorverwarmde oven.
Controleer of de muffins gaar zijn met een satéstokje.
Haal ze uit de oven en dek ze af met een theedoek en laat ze afkoelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.