Basilicumpesto

Basilicumpesto kent iedereen wel. Ik heb het nodig voor een recept die ik van de week ga maken. Ik heb het nu voor het eerst zelf gemaakt en ik vind het veel lekkerder dan uit een pot uit de winkel. Voortaan maak ik het dus zelf. Zoveel werk is het niet.

voor ongeveer 200 ml

Ingrediënten:
55 gram basilicumblaadjes
2 volle eetlepels pijnboompitten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
50 gram zachte boter
55 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, een keukenmachine en een goed afsluitbare potje

Bereiding:
Doe de pijnboompitten in een kleine, droge koekenpan en rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen.
Doe de basilicumblaadjes, de pijnboompitten en de knoflook in een keukenmachine en maal alles fijn.
Voeg de olijfolie, boter, Parmezaanse kaas en zwarte peper toe en meng alles nog even goed door.
Gebruik het direct of doe het in een goed afsluitbare potje en zet hem in de koelkast.
Je kunt hem 4 dagen in de koelkast bewaren.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip: heb je geen keukenmachine, dan kan je dit ook in een vijzel maken.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Basilicumpesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.