Appelbollen

Voor nieuwjaarsdag had ik appelbollen gemaakt. Heerlijke glutenvrije appelbollen. De smaak is goed en lekker, precies zoals appelbollen altijd smaken. Ik had de rozijnen even laten weken in rum, dat smaakt samen met de suiker en kaneel erg lekker. Het is een makkelijk recept en eigenlijk ook best snel gemaakt.

voor 4 stuks

Ingrediënten:
6 plakjes bladerdeeg (niet helemaal laten ontdooien, want anders kan je ze niet meer uitrollen)
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel witte basterdsuiker of kristalsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
4 stevige kleine appels (goudrenet of cox)
1 klein ei

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de rozijnen een kwartier in water wellen en laat ze goed uitlekken.
Vermeng ze met witte basterdsuiker en kaneel.
Schil de appelen, boor de appelen uit en maak de opening nog wat wijder.
Steek ondertussen uit 2 vierkante bladerdeeglapjes 4 rondjes uit die net zo groot zijn als de onderkant van de appel.
Leg de geschilde appel op een uitgestoken rondje en vul de booropeningen met het rozijnenmengsel.
Rol de 4 andere bladerdeeglapjes ietsje uit, zodat deze de appel helemaal bedekken en anders vouw of kneed je het bladerdeeg er netjes omheen.
Zet de appelbollen op een ingevette bakplaat en bestrijk de appelbollen met (weinig) losgeklopt ei.
Prik met een satéstokje een klein gaatje in de bovenkant, zodat de hitte van binnen kan ontsnappen
tijdens het bakken en laat de appelbollen in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin bakken.
Bron: aangepast recept

Tip: week de rozijnen eens een keertje in rum.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.