Een klein 1-persoonsappeltaartje. De rozijnen zijn geweekt in rum. De appelblokjes zijn bestrooit met suiker en kaneel. Alle ingrediënten zijn door elkaar gemengd en je werkt het af met een appelschijfje. Giet wat van de overgebleven rum over de appelschijfjes heen. Vervolgens laat je het bakken in de oven en dan heb je overheerlijke appel-rozijnenmuffins. Echt lekker!
voor 6 stuks
Ingrediënten:
175 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
175 gram suiker
175 gram boter
3 eieren
1 volle eetlepel suiker vermengt met een snufje kaneelpoeder
2 appels, geschild en in blokjes gesneden
2 eetlepels rozijnen, minstens 10 minuten geweekt in rum
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Verder nog nodig: muffinvormpjes, mixer of keukenmachine, beslagkom
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en houdt 1 helft van een appel achterwege.
Snijd de rest van de appels in kleine blokjes.
Bestrooi de appelblokjes met suiker en kaneel.
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng het goed door elkaar.
Schep en verdeel het deeg over de muffinvorm.
Snijd de halve appel in 6 schijven en leg op elke muffin een appelschijfje.
Giet eventueel wat van de rum over het appelschijfje heen.
Zet de muffins voor 30-35 minuten in de oven.
Controleer bij 1 muffin of hij gaar is met een satéstokje.
Haal ze uit de oven en laat de muffins afkoelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Ik drink ook geen alcohol Janny. Ik gebruik het wel tijdens het koken en bakken. De rum proef je haast niet bij deze muffins. Je ruikt het wel.
Dat ziet er lekker uit Renske ,ik dacht dat jij geen alcohol luste ,of proef je dat niet ?