Een site met gluten- en lactosevrije recepten

Satesaus

Dit is zoals ik mijn satésaus maakt. Ik doe het eigenlijk zonder recept. De ene keer is hij daarom wat scherper dan de andere keer. Wel is de satésaus snel gemaakt.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
4-6 flinke eetlepels pindakaas
1 eetlepel (of meer) sambal oelek
een scheutje sojasaus
een scheutje citroensap
1 volle eetlepel suiker
+ 500 ml water

Voorbereidingstijd: 3-5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: middelgrote pan

Bereiding:
Doe alles in een pan en roer alles goed door elkaar totdat de pindakaas los komt.
Blijven roeren totdat de satésaus begint te koken.
Het vuur onder de pan laag zetten en blijven roeren totdat de satésaus dikker begint te worden.
Zodra de satésaus de juiste dikte heeft, het vuur uitzetten en klaar is de satésaus.
Bron: eigen recept

Print Friendly

3 reacties op Satesaus

    • Renske says:

      De sojasaus die ik gebruik is van het merk Go-Tan. Deze is glutenvrij en valt onder de codexnorm, d.w.z. <20 ppm bevat. Mocht je hier niet tegen kunnen, dat zou je Tamari kunnen gebruiken van het merk Yakso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Alle recepten die op mijn site staan zijn glutenvrij! Als er in het recept staat: 'bloem of zelfrijzend bakmeel' dan wordt hiermee glutenvrij meel meebedoeld.

Uitleg kaas:
Ik krijg zo nu en dan eens de vraag waarom ik kaas gebruik en eet terwijl ik ook een lactoseintolerantie heb. De Hollandse harde kazen zijn vanaf belegen tot (extra) oud lactosevrij. Parmezaanse kaas is ook een oude kaassoort en daarom ook lactosevrij. Eigenlijk zijn alle oude harde kazen lactosevrij.
Free counters!
Laat voedsel uw medicatie zijn en niet medicatie uw voedsel. (Hippocrates)
Archief
Categorieën
Follow Me
twitter youtube rss 35x34 blogliv icoon facebook pinterest
Disclaimer
Niets uit deze weblog mag worden verveelvoudigd en/of gekopieerd of anderszins openbaar gemaakt worden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

All rights reserved. All images and content on this blog may not be reproduced in any form or means without prior permission of the author.

Het Glutenvrije Kookhoekje | Log in | Cookie Policy |Contact

Copyright © Het Glutenvrij Kookhoekje 2008 - 2014. All Rights Reserved.

kopie recept(en) gebruiken op forum of site s.v.p. met de © bronvermelding! Heb je een commercieel verzoek, mail me dan even

Alle foto's vallen onder de auteursrechten van deze site. Daarom graag vooraf toestemming vragen als je een foto of foto's wilt gebruiken