Kip met koriander en peperkorrels

Dit is een Thais recept. In het Thais heet dit Gai Yang. Ze maken dit met kippenborsten of bouten. Ik hou niet zo van botten, daarom heb ik gewoon kipfilet genomen. Het is een makkelijk recept om te maken. Wel moet je er de tijd voornemen, want het vlees moet 1 tot 2 uur gemarineerd worden. Dan gaat het voor 40-45 minuten in de oven. Dit recept is ook heel erg geschikt voor op de barbecue. Serveer dit gerecht met een salade en wat gekookte rijst of patat. Het is een licht pittig gerecht.


voor 4 personen

Ingrediënten:
3-4 kippenborstfilet
verse koriander

Ingrediënten marinade:
1 eetlepel korianderzaad, geplet
2 eetlepels honing
1 theelepel zwarte peperkorrels, geplet
2-3 knoflookteentjes, uitgeperst
2 theelepels kurkuma
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Marineren: 1-2 uur
Verder nog nodig: ovenschaal, schaal om te marineren, aluminiumfolie, vijzel, schaaltje om de marinade te maken
Oven voorverwarmen: 190 graden

Bereiding kippenvlees:
Maak het kippenvlees schoon en was ze onder de kraan.
Maak schuine insnijdingen in de stukken kip en leg ze in een schaal.

Bereiding marinade:
Doe de koriander en peperkorrels in een vijzel en plet ze.
Schep dit over in een schaaltje en voeg hier de honing, sojasaus en vissaus toe.
Vermeng alles goed en voeg dan de kurkuma en de knoflook erbij.
Meng alles goed door elkaar

Verdere bereiding:
Smeer de marinade over het kippenvlees, aan beide kanten.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 1 tot 2 uur trekken.
Draai ze af en toe eens om.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schep het kippenvlees over in een ovenschaal en zet het in de oven voor 40-45 minuten.
Serveer het kippenvlees met wat verse koriander.
Bron: aangepast recept

Tip: dit gerecht kan je ook heel goed op de barbecue maken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.