<
Een site met gluten- en lactosevrije recepten
Sinds kort zit Het Glutenvrije Kookhoekje tegenwoordig ook op Facebook (klik). Kom snel kijken en wordt ook een volger van mijn pagina op Facebook.

Kalkoenstoofpotje

Een recept met kalkoenvlees: kalkoenstoofpotje. Het is een smakelijk recept wat binnen 2 uur klaar is. Lekker met aardappelpuree en gekookte groenten of een salade.

voor 4 personen

Ingrediënten:
750 gram kalkoenfilet
1 grote ui, grof gesnipperd
1 prei, alleen het witte gedeelte, dunne halve reepjes gesneden
½ theelepel gedroogde dragon
1 knoflookteentje, fijngesneden
120 ml kippenbouillon
350 gram champignons, in plakjes
180 ml kokosmelk
2 eetlepels mosterd
1½ eetlepels citroensap
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1½ – 2 uur
Verder nog nodig: braadpan

Bereiding:
Maak de kalkoenfilet schoon en snijd ze in grote stukken
Doe de kalkoen met de ui, prei, knoflook, dragon en bouillon in de braadpan en zet het vuur hoog.
Zodra alles begint te koken zet je het vuur zacht.
Laat dit voor ongeveer 1½ uur zachtjes pruttelen.
Roer na 1½ uur de champignons, kokosmelk en de mosterd erdoor.
Laat dit geheel nog een 30 minuten zachtjes pruttelen.
Het gerecht is klaar als de champignons gekookt zijn.
Maak het af met wat citroensap, zout en peper.
Serveer dit gerecht met aardappelpuree en gekookte groenten of een salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly

2 reacties op Kalkoenstoofpotje

  • Renske says:

    Dit is een slow cooking recept. Normaal maak je het in een slow cooker. Ik heb het recept aangepast, zodat het wat sneller klaar is. Ik heb het recept gemaakt in de braadpan, maar ik heb het wel langzaam laten garen. Het vlees droogt op zo manier niet uit en het blijft vaak malser. Winst kooktijd is 1½ uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Alle recepten die op mijn site staan zijn glutenvrij! Als er in het recept staat: 'bloem of zelfrijzend bakmeel' dan wordt hiermee glutenvrij meel meebedoeld.

Uitleg kaas:
Ik krijg zo nu en dan eens de vraag waarom ik kaas gebruik en eet terwijl ik ook een lactoseintolerantie heb. De Hollandse harde kazen zijn vanaf belegen tot (extra) oud lactosevrij. Parmezaanse kaas is ook een oude kaassoort en daarom ook lactosevrij. Eigenlijk zijn alle oude harde kazen lactosevrij.
Free counters!
Laat voedsel uw medicatie zijn en niet medicatie uw voedsel. (Hippocrates)
Archief
Categorieën
Follow Me
twitter youtube rss 35x34 blogliv icoon facebook pinterest
Disclaimer
Niets uit deze weblog mag worden verveelvoudigd en/of gekopieerd of anderszins openbaar gemaakt worden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

All rights reserved. All images and content on this blog may not be reproduced in any form or means without prior permission of the author.

Het Glutenvrije Kookhoekje | Log in | Cookie Policy |Contact

Copyright © Het Glutenvrij Kookhoekje 2008 - 2014. All Rights Reserved.

(kopie recept(en) gebruiken op forum of site s.v.p. met de © bronvermelding!)

Alle foto's vallen onder de auteursrechten van deze site. Daarom graag vooraf toestemming vragen als je een foto of foto's wilt gebruiken