Gezouten karamel met gebroken cashewnoten

Dit is een makkelijk recept om te maken. Ik heb gewoon wat suiker, zout en gebroken cashewnoten door elkaar gemixt. Het is een lekkere snack en de combinatie van zoet en zout is erg lekker.

Een advies: pas op met te veel zout. Het is echt niet lekker als het zout te overheersend aanwezig is. Dan is het rijp voor de prullenbak.

voor ongeveer 100-130 gram

Ingrediënten:
100 gram suiker
1 afgestreken eetlepel zeezout
8-10 eetlepels cashewnoten, gebroken

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: steelpan, bakplaat met bakpapier, keukenmachine of vijzel

Bereiding:
Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ze paar keer, maar zorg er voor dat het niet te fijngemalen wordt of kneus de cashewnoten in een vijzel.
Doe de suiker in de steelpan en zet het vuur aan.
Zodra de suiker begint te smelten ga je de suiker roeren om te voorkomen dat het gaat aanbranden.
Als alle suiker gesmolten is voeg je de gebroken cashewnoten en het zout erbij.
Roer alles goed doorelkaar en giet het op een groot stuk bakpapier en laat de karamel afkoelen.
Breek de karamel in stukken en bewaar het in een koektrommel.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Gezouten karamel met gebroken cashewnoten

    1. Ja, de suiker gaat droog in de pan zonder kokosolie of boter. Je moet er wel bij blijven, want suiker verbrand heel erg snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.