Garam masala

Waarom kopen als je het zelf kan maken. Je kunt hem dan ook heel makkelijk naar eigen smaak aanpassen. Je hebt trouwens 100% garantie, dat het glutenvrij is. Wat wil je nog meer. Verder zit in bijna alle kruidenmengsels die je in de supermarkt koopt vaak zout en daar ben ik geen fan van. Er zit vaak ook veel te veel zout in.

Daarom maak ik mijn eigen kruidenmengsels en voeg ikzelf zout naar smaak toe bij het recept. Dat is veel beter en vooral goed als je van je arts op je zoutgebruik moet letten.
Ik heb het trouwens gemaakt in een elektrische koffiemolen. Deze heb ik speciaal gekocht om zelf kruidenmixen te maken.

voor een klein kruidenpotje

Ingrediënten:

1 eetlepel korianderzaadjes
1½ eetlepel komijnzaad
2 theelepels kardemomzaad
4 theelepels kruidnagels
2 theelepels foelie
7 cm kaneelstokje
1 eetlepel zwarte peperkorrels
1 theelepel versgemalen nootmuskaat

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5-7 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, keukenmachine of een schone koffiemolen, kruidenpotje

Bereiding:
Roerbak alle ingrediënten in een droge koekenpan voor 5-6 minuten.
Maal alles fijn in een keukenmachine of schone koffiemolen tot het poeder is.
Bewaar de garam masala in een goed afgesloten kruidenpotje.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Garam masala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.