Creoolse kippenvlees met champignons

Een simpel gerecht wat snel gemaakt is. Ik heb het gemaakt met kippenvlees, maar dit kan je ook maken met kalkoenvlees. Verder is het een heerlijk scherp gerecht. Je serveert het met rijst of noedels en wat geroerbakte groenten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
450 gram kipfilet, in reepjes gesneden
1 ui, grof gesnipperd
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
400 gram tomaten, in blokjes gesneden
125 gram champignons, in plakjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, fijngesneden
2 eetlepels olie
1 theelepeltje chilipoeder
¼ theelepeltje cayennepoeder
1 theelepeltje gerookte paprikapoeder
snufje gedroogde tijm
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Verder nog nodig: braadpan/hapjespan

Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en voeg de ui, de knoflook, de paprika, de bleekselderij en de tijm toe.
Bak het geheel 3-5 minuten.
Roer de kippenreepjes er door en roerbak dit 3-5 minuten.
Voeg dan de champignonplakjes erbij en roerbak dit 1-3 minuut.
Dek dan de braadpan of hapjespan af en smoor het gerecht onder af en toe roeren, totdat de kippenvlees gaar en zacht is.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.