Botercrème

Botercrème gebruikt je om een taart en cupcakes te versieren. Dit is een basisrecept, maar je kan er bijvoorbeeld citroensap of oploskoffie, enz. doorheen doen om botercrème met een smaakje te maken.

voor 1 taart

Ingrediënten:
250 gram poedersuiker, gezeefd
3 eetlepels water
120 gram boter, op kamertemperatuur

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: zeef, schaal, garde, lepel

Bereiding:
Doe de boter in de schaal en klop dat iets op.
Zeef de poedersuiker boven de schaal en schep met de lepel de poedersuiker door de boter.
Voeg 3 eetlepels water door het mengsels en klopt het verder op met de garder zodat je een gladde emulsie krijgt.
Gebruik de botercrème bij het opbouwen van een taart.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.