Ananaschutney

Ananaschutney is een Indiaas recept en het heet in het Indiaas Anannas Ki Chatni. Dit is een bijgerecht die je bij een rijsttafel of bij vlees kunt serveren. Het is een frisse chutney en niet al te scherp. Het smaakt heerlijk.
ananaschutney

voor ongeveer 200 ml

Ingrediënten:
2 blikken ananasschijven (van 450 gram) op eigen sap, in stukjes gesneden
1 eetlepel ghee of geklaarde boter (boter laten smelten en het witte spul eraf scheppen)
2 theelepeltjes komijnzaad
4 eetlepels water
1 theelepel kurkuma of geelwortel
2 verse rode chilipeper, ontzaad en in kleine stukjes gesneden
100 gram palmsuiker
100 gram kristalsuiker

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: kookpan met deksel

Bereiding:
Snijd de ananas in niet al te kleine stukjes, maar ook niet te groot.
Verhit de ghee of boter in een pan en bak hierin de komijnzaad en de rode chilipeper in tot ze bruin worden.
Voeg de kurkuma of geelwortel erbij en doe dan ook na paar tellen de ananasstukjes erbij.
Roerbak alles nu voor 4-5 minuten.
Giet het water erbij en doe een deksel op de pan.
Zet het vuur laag en laat de ananas boven een laag vuurtje 15 minuten koken.
Roer af en toe eens in de pan (om te voorkomen dat het aanbrandt).
Haal de deksel van de pan en laat het kookvocht inkoken totdat het meeste vocht is verdampt.
Voeg nu de suiker toe en schep alles goed door elkaar en laat alles nog eens 10 minuten door pruttelen, tot de chutney dik wordt.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.