Abrikozenballetjes

Vandaag heb ik twee verschillende redelijke gezonde snoepjes of snacks gemaakt: Abrikozenballetjes en Amandelballetjes  (klik). Ze zijn ook erg makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine om alles fijn te malen. Alles goed door elkaar kneden, vervolgens rol je er balletjes van en deze rol je in de poedersuiker en klaar is het. Makkelijker kan het haast niet. De smaak van de abrikozenballetjes is zoet en de smaak van de amandelenballetjes is apart en zoet.

voor ongeveer 46 stuks

Ingrediënten:
500 gram gedroogde abrikozen
75 gram fijngehakte pistaches of andere noten
poedersuiker
eventueel pistaches om mee te garneren

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, 2 borden

Bereiding:
Week of was de abrikozen niet.
Doe ze in de keukenmachine en draai er een gladde massa van.
Voeg zo nodig een heel klein beetje water toe (niet meer dan een theelepeltje).
Kneed met de hand de pistaches er door.
Rol er met licht geoliede handen kleine balletjes van ter grootte van een knikker of golfbal.
Rol ze door de poedersuiker.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.